Ny krimi fra Lars Kepler – Stalker er i handlen 6. november

I de senere år, hvor jeg er blevet helt ramt af lydbøger, har jeg primært været med på krimi-vognen. Dels er der jo kommet et kæmpe udbud af krimier og dels egner de sig rigtig godt til lydbogs-formatet, fordi spændingen i mine ører er mere intens, når der læses op for mig.

Stalker af Lars Kepler er p gaden 6. november 2014.Det var nok Millenium-trilogien af Stieg Larsson der kickstartede det for mig. Siden kom Jussi Adler-Olsens bøger om Carl Mørck og Afdeling Q. Så gik jeg igang med Arne Dahls øger om A-gruppen, hvor jeg er nået til nr, 7 eller 8 i rækken. Og så i sommerferien i år kom jeg, lidt forsinket, igang med Hypnotisøren af Lars Kepler , der til min store glæde viste sig at være den første i serien af 4 bøger om Joona Linna. Og nu er den 5. bog, Stalker, altså lige på trapperne. Og det samtidig med at den 6. afdeling Q bog netop et kommet på gaden – jeg får stress 🙂

Sidst vi hørte til Joona Linna var i bog 4, Sandmanden. Her sluttede vi af med at “miste” Joona Linna, der forsvandt sporløst. Formodentlig dog nok frivilligt. Bog nr. 5, Stalker, er der ikke meget viden om endnu. Plottet handler efter sigende om en seriemorder, der filmer kvinder i deres hjem, og lægger filmklip på nettet i forbindelse med mordene. Og Saga Bauer skulle være på sagen, og iøvrigt på vej ud for at finde Joona, som alle ellers tror er død. Der skulle også være comeback til Erik Maria Bark, hypnotisøren fra bog 1 af samme navn.

Jeg ved ikke helt præcist, hvad der gør Lars Kepler krimierne så fængende, men de er klart blandt de bedste krimier jeg har læst/hørt. Spændingsniveauet er skarpere, forholdet til hovedpersonerne mere dybdegående intenst og plottene virkelig gode. Det er nok det tætteste jeg kommer på en karakteristik.

Jeg glæder mig i hvert fald til at få fingrene i Stalker,  når jeg altså lige er færdig med “Den Grænseløse” af Jussi Adler-Olsen, som jeg lige er begyndt på – dog som paperback. Og jeg er alt andet lige en langsommere læsere end jeg er lydbogs-lytter, så der går nok et par uger, inden jeg kommer igang.

Mon ikke der bliver plads til en anmeldelse af både Carl Mørck og Joona Linnas seneste bedrifter her på siden i nær fremtid.

Stalker er så vidt jeg husker den 15. krimi jeg skal konsumere, som foregår i Stockholm. Jeg har aldrig været i byen, og alligevel kender jeg efterhånden et hav af navne på gader, forstæder, pladser osv. Jeg må snart til Stockholm og lave min egen krimi-rundfart.

Hvis nogen derude læser Stalker før mig, så smid gerne en kommentar med en anmeldese herunder – UDEN at afsløre plottet, tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *